Вяра Атова
Вяра Атова / Личен архив
Преди броени дни българската изпълнителка Вяра Атова представи новата си песен „Следи“, а клипът се радва на добър успех в интернет. Премиерата беше представена интересно и различно от обикновеното - на самата Витошка сред близки, добри приятели, фенове и минувачи, които се спираха да чуят кавърите и новото парче на Вяра. Ето какво сподели тя за музикалния си проект:

Вяра Атова
Личен архив

Какво олицетворяват следите според теб?

Всеки оставя следи след себе си и определено смятам, че трябва да се замисля над това, един ден като се обърне назад да му харесват тези следи и да усмихват деня му.

Защо реши да кръстиш така песента?

Защото се разказва за история, която беше оставила следи в мен.

Как ти хрумна идеята за нея?

Вдъхновението напираше да бъде споделено и затова избягах за три дни сама в началото на летния сезон преди две години. Още нямаше много туристи и за мое щастие хотелът, който си бях избрала, имаше собствено заливче. Там, сама с лист хартия и слушалки, "излях" всичко, което имаше нужда да бъде изказано. Впоследствие чух един инструментал от Slav и не можех да повярвам как моята мелодия и текст пасват точно именно на този аранжимент. Явно си бяха едни за други.

Вяра Атова
Личен архив

Какво е чувството да се завърнеш в музиката след дълга пауза?

За мен лично и като вътрешно усещане не е имало пауза, защото аз винаги съм била отдадена и заобиколена от музика. Винаги си записвам различни идеи като мелодии, текстове, продължавах да ходя по участия. Бях дала пауза на това да създавам авторска музика и да споделям. Исках да се появя отново по-откровена и смела.

Как приемаш "Следи" - като ново начало или като продължение?

Продължение на това, което винаги ме е вълнувало и вдъхновявало и ново начало, защото самата аз съм по-различна и смела.

Как се роди концепцията за клипа?

Имах конкретни идеи и много исках да попадна на режисьор, който ще ме разбере и ще може да ги реализира. Не исках видеото да е черно-бяло, в гората ... каквото обикновено е първоначалното разбиране за лирична песен. Затова след няколко срещи се спрях на Люси Иларионов, който с крайния резултат показа, че не съм сбъркала. Щастлива съм, че видео реализацията с боята, която имах, той успя да я направи настръхваща, поне лично за мен. Благодаря му, отново!

Какво послание искаш да пратиш на хората чрез песента?

Бих искала всеки да намери сам себе си в тази история. Лично за мен няма любов или връзка, която да не остави следа в нас. Като невинаги е задължително тези следи да са болезнени, но ние никога не излизаме същите, каквито сме били, преди да влезем в нея.

Каква беше преди "Следи"? А сега?

"Следи" беше просто лична история, а сега е изповед.

Вяра Атова
Личен архив