Инструкторът на Ан Хатауей и Хю Джакман: Със звездите се работи много лесно
Инструкторът на Ан Хатауей и Хю Джакман: Със звездите се работи много лесно / снимка: Reuters

Милиони фенове по света мечтаят да се докоснат до прелестната холивудска актриса Ан Хатауей. Един българин обаче е имал възможността да работи с чаровната брюнетка. Той се казва Димитър Тодоранов и по стечение на житейските обстоятелства сега е треньор на националния ни отбор по шотокан карате до.

До преди няколко години той е работил и живял в Америка, където е бил фитнес инструктор и финансов консултант в екип, изготвящ инвестиционни стратегии за различни компании. Именно по време на престоя си в САЩ, Димитър Тодоранов успява да пресече пътя си със звезди като Ан Хатауей и Хю Джакман.

„Имах една своя програма, която стана доста известна в Щатите, която беше смесица от бойни изкуства и конвенционалните фитнес похвати, а също дори и йога, и пилатес. По тази програма съм работил с доста известни хора от шоубизнеса, както и от финансовия свят, понеже работих предимно в Ню Йорк с представители от Уолстрийт", започва разказа си Димитър Тодоранов.

„Работих дълго време с Ан Хатауей, защото тя трябваше да снима филм като шпионин или нещо такова. Тя искаше да се запознае по-отблизо с бойните изкуства и да влезе във форма. Работих около година с нея, тя остана и след самия филм. С Хю Джакман съм провел един цикъл от 12 тренировки, просто за влизане във форма. Самата програма работеше много добре, беше излъчена в повечето сутрешни блокове по националните телевизии. Специално за Ан Хатауей имаше в няколко списания и снимков материал", допълва финансовият специалист.

„По време на тренировките около нея имаше екип, в който имаше човек, представител на застрахователите, при които тя беше застрахована. Този човек следеше нещо да не й се случи, как точно се е случило, защото ставаше дума за някаква сериозна сума от милиони, ако си счупи ръка или крак, тъй като по този начин тя нямаше да бъде способна да играе в следващия филм. Едва ли не при някакви по-рискови упражнения, за някакви удари с крак в каратето, той ми казваше: „По-спокойно, това е много рисковано". Това винаги ме учудваше, как може един човек специално да следи застрахователната компания да не загуби някой милион", каза още Димитър Тодоранов.

„Преди да започна да работя със звездите, имах очаквания за някакви разглезени хора, които са с много претенции, но е точно обратното, те са тотални професионалисти и е ужасно лесно и много приятно да се работи с тях. Работил съм с доста хора от шоубизнеса, които са зад кадър, както и с много популярни лица в Ню Йорк около Уолстрийт", разкри още треньорът на националния отбор по карате шотокан.