Четири радиоканала без реклами могат да се слушат чрез GSM
Четири радиоканала без реклами могат да се слушат чрез GSM / netinfo

Услугата Vodafone Live предлага възможност потребителите на територията на България да слушат четири аудиоканала директно чрез мобилния си телефон. Това са DJ Radio, TopofthePOP Radio, Fparty Radio и 4Kids Radio. Повече информация може да получите на http://live.mtel.bg, като влезете през телефона си. Ники Кънчев разговаря с Милен Стаматов от M-Tel.

Кои аудиоканали, радиоканали са факт вече в България?

Още от края на миналата година, всъщност края на лятото, успяхме да пуснем няколко аудиоканала във Vodafone Live. Започнахме с онова, което би импонирало на младото поколение – DJ радиото. DJ радио е специален канал, в който се излъчва предимно дискотечна музика, 24 часа на телефона, слуша се през 3G във два формата. Направили сме така, че повече хора да могат да го слушат през по-ниския клас мрежа за данни GPRS, което означава, че почти 100% от нашите клиенти биха могли да си пуснат радио в телефона.

Да бъдем още по-конкретни – как се слуша това нещо? Това не е онова радио, което почти всеки има.

Точно така, не е това радио. Телефоните до момента бяха екипирани с малък радиомодул, който хващаше като нормален апарат ефирните излъчвания на радиостанциите в близките околности. Но като отидеш в планината, това го няма. Но има 3G и има мрежи за данни, през които би могъл да влезеш и да слушаш радио.

Къде да отидем в телефона?

Съвременните телефони обикновено са направени така и имат един бутон, който може да е написан на телефона, a може и да е отделен на самата клавиатура. С него изключително лесно се влиза в портал, в нашия случай във Vodafone live. В така наречените бързи връзки си има директен линк, през който се влиза, и започваш да слушаш.

Какви аудиоканали може да се слушат на територията на България чрез Vodafone live?

Много важни са правата за разпространение и тези канали се разпространяват само на територията на България в мрежата на мобилния оператор. Каналите, които могат да се слушат, са, както вече казах, DJ Radio, пълен с най-съвременната дискотечна музика. Вторият е т. нар. Top Of The Pop. F Party е третият канал, в който присъства така популярният през последните години поп фолк. И напоследък, за да зарадваме най-малките потребители, пуснахме For Kids Radio. Това е радио за най-малките фенове, пълен само с детски приказки.

Да кажем за DJ канала или за този, който ти е любим.

DJ Radio включва 24 часа съвременна дискотечна музика. Достатъчно е да спомена такива изпълнители като Боб Синклер или Тина Търнър, Нели Фортадо, Риана. Надяваме се да се напълни и с българска музика. Хубаво е българската музика да присъства в такива канали. Top Of The Pop е от любимите ми мобилни радио канали. Пълно е с твоя, доколкото те познавам, и моя любима музика, надявам се любима и на още много хора.

Дай един панел, например за 15 минути, какво може да се чуе?

Например хващам плей листата и чета следното: Шийниъд О'Конър, Лайнъл Ричи, Полийс, Марая Кери, Елтън Джон, Майкъл Джексън, Симпли Ред, Джон Бон Джоуви, Пол Янг и т.н.