Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил
98706
Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил
Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил
  • Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил
  • Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил
Мъж застреля млада майка, сина ѝ и племенника ѝ в Самоков, след което се e самоубил. Това съобщи пред Дарик главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов.
 
33-годишна жена и две момчета - на 12 и 15 години, са починали след стрелба в Самоков, съобщиха по-рано от МВР. От полицията уточниха, че сигналът за инцидента е подаден около 13.45 часа и по първоначални данни се касае за битов скандал. Жената и 15-годишният ѝ племенник са застреляни на място, а 12-годишният син на жената е починал в болницата. 

След стрелбата в Самоков е предприето издирване на извършителя - мъж на 52 години. "Информацията, която имахме, е, че извършителят е мъж, живял на семейни начала с починалата", каза Маринов.

Той бил обявен за издирване, както и автомобилът, с който, според първоначалните данни, се е оттеглил. Мъжът е локализиран в местността Щъркелово гнездо и станало ясно, че той се е прострелял, а медицински екип е установил смъртта му.

Убиецът от Самоков бил бивш пожарникар

Най-вероятно извършителят на тройното убийство в Самоков е бивш пожарникар, той е притежавал законно оръжие. Това каза комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР – София по време на брифинг във връзка с тройното убийство в Самоков.

На въпрос дали извършителят е стрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“, директорът на ОДМВР обясни, че най-вероятно оръжието е законно притежавано. „Започваме доста експертизи, изследвания на механизма, начина на извършването, за да можем да бъдем конкретни и да докажем деянието“, обясни още комисар Спасов. Той уточни, че до момента се знае за заподозрения, че работи в градския транспорт в София и най-вероятно е пенсионер.

„Най-вероятно е бивш пожарникар. Мотивът е битов семеен скандал“, обясни той и допълни, че има множество свидетели, които се разпитват.