Най-вероятно извършителят на тройното убийство в Самоков е бивш пожарникар, той е притежавал законно оръжие. Това каза комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР – София по време на брифинг във връзка с тройното убийство в Самоков, предаде Агенция „Фокус“. Жена и две деца - нейният син и нейният племенник, бяха убити в Самоков по-рано през деня в сряда. 33-годишната жена и 15-годишният ѝ племенник са застреляни на място, а 12-годишният ѝ син е починал в болница по-късно от огнестрелна рана. Соченият за извършител на престъплението 52-годишен мъж е намерен мъртъв, като се е прострелял. Той е живеел на семейни начала с жената.
 
Жена и две деца са убити в Самоков, стрелецът се самоубил

Спасов уточни, че днес около 13.45 е постъпил сигнал в полицията за простреляни трима души на улица „Люляк“ в Самоков. „Незабавно са изпратени служители на районното управление и Центъра за спешна помощ. На място е установено, че две лица са починали, а другото с тежка рана в главата, като впоследствие в болницата е починало“, коментира комисар Спасов.

Той поясни, че незабавно са започнати оперативно-издирвателни мероприятия. „Около 14.40 се получава сигнал за местност „Щъркелово гнездо“, където е открит мъж, който е прострелян, най-вероятно се е самопрострелял. На място също се извършват процесуално-следствени действия. Предстоят множество експертизи“, обясни комисар Спасов.

На въпрос дали извършителят е стрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“, директорът на ОДМВР обясни, че най-вероятно оръжието е законно притежавано. „Започваме доста експертизи, изследвания на механизма, начина на извършването, за да можем да бъдем конкретни и да докажем деянието“, обясни още комисар Спасов. Той уточни, че до момента се знае за заподозрения, че работи в градския транспорт в София и най-вероятно е пенсионер.

„Най-вероятно е бивш пожарникар. Мотивът е битов семеен скандал“, обясни той и допълни, че има множество свидетели, които се разпитват.