Затворник, осъден до живот, съди съучастници
Затворник, осъден до живот, съди съучастници / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева

Осъден на доживотна присъда заведе дело срещу съучастниците си. 39-годишният Радослав Пенев – Ачо от Разград иска обезщетение от по 1000 лева от Димитър Митев и Пламен Борисов, подсъдими заедно с него по дело за убийство. Според него двамата са лъжесвидетелствали по наказателния процес и така са му нанесли неимуществени вреди.

Миналата година Радослав Пенев бе осъден доживот за убийството на шефа на Държавна дивечовъдна станция „Сеслав” Александър Македонски. Димитър Митев и Пламен Борисов получиха по три години затвор за отвличането на лесничея и за палежа на автомобила му. Според Пенев двамата са лъжесвидетелствали по наказателния процес и така са му нанесли неимуществени вреди.

Преди месец Радослав Пенев осъди ОД на МВР – Разград за нанесени му вреди по време на разследване, приключило без повдигане на обвинение. Глобата, разпоредена от Разградски Районен съд, бе 1000 лв. Гражданското дело срещу съучастниците на Ачо бе отложено за февруари 2009 г. заради отсъствието на ответниците. Те в момента излежават присъдите си в затвор, различен от мястото на изпълняване на наказанието на Пенев. Той води своите граждански дела сам, без адвокат.