/ БГНЕС, архив
Каварна продава за 30 000 лв. колата с автографите на звездите
Община Каварна обяви за продан знаменитата кола, на която оставяха автографите си всички звезди, когато идваха във вече бившата Столица на рока. Решението беше взето от общинарите вчера.
 
Автомобилът е най-ценната реликва на общината, въпреки че самият автомобил е на повече от 10 години. Началната цена е 30 000 лева с ДДС, търгът ще бъде с явно наддаване.
 
Бившият кмет на града Цонко Цонев оценява решението "като изключително тъпоумно".
 
Каварна продава за 30 000 лв. колата с автографите на звездите

"Това е поредна стъпка към заличаване на рок историята на Каварна. Първо отмениха новогодишния концерт на Йорн Ланде и Кикимора. След това махнаха винилите на легендарните рок музиканти от спортната зала. Преди няколко дни се отмени и самият рокфест. И накрая за капак продават и колата с автографите на легендарни музиканти, актьори, спортисти", коментира той пред offnews.bg.

Рок фестът в Каварна не е закрит и затрит, обяви в ефира на Дарик кметът на Каварна Нина Ставрева. Вижте повече тук

offnews.bg

Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. "На цялата задна лява врата са подписите на всички от "Дийп Пърпъл". На колата са автографите на Джой ди Майо, Джоуи Темпест, Таря Турунен, Шарън ден Адел, Саймън Райт, Дий Снайдер се подписа последен от музикантите. От спортистите там са подписите на легендарния Сергей Бубка, на Анатолий Карпов, на режисьора Емир Костурица, на актьора Том Беринджър", припомня бившият градоначалник.
 
"Най-големият играч на голф за всички времена Гари Плеър като се подписа на колата каза, че е бил в много коли, возили са го в Елисейския дворец и Белия дом, но такава кола не е виждал през живота си", спомня си Цонев.
 
Цонко Цонев: Унищожават рок традициите в Каварна

Бившият кмет споделя още, че не е разбрал аргументите на общинските съветници за решението им. "Мотивът на кметицата е, че не можела да се вози в тая кола. Нямаше ясно изразени аргументи. Може би истинските мотиви са, че общината е затънала в дългове и се надяват като я продадат за 30 000 лева да си оправят дереджето", каза той.
 
"Аз им казах, че това е история, музей, който ще остане за поколенията, за каварненци, които през всичките тези години печелеха от фестивалите. За мене е тъпо да се продава такова богатство, което със всяка изминала година ще става по-ценно", признава още Цонко Цонев.