Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече в сравнение с миналата. През юни 2021 г. средната цена на бензин А-95 е била около 2.12 лв., което е далеч под моментните ставки на горивата. Отказват ли се хората от лятната почивка провери NOVA.

„Миналата година бяхме на почивка 10 дни. Тази ще сме 7”, разказа мъж, пътуващ за морето.

„Казвам се Кирил и съм обикновен труженик. С тези цени на горивата едва ли ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация”, разказва мъжът.   

Живеещите в Югозападна България предпочитат до отидат на море в Гърция, защото им е по-близо. 25-те стотинки от правителството хората вече не намират за промоция. Струват им се капка бензин в празен резервоар.

За да свалят с някоя стотинка и със собствени умения, шофьорите признават, че планират да не настъпват газта към морето. Така пада средния разход, а от тях разбираме и за други хитрини за по-евтино пътуване.   

„Мога да ви кажа две, които не ги прилагам, защото колите са ми нови. Старите коли, които нямат модерни помпи, могат да се движат с използвано олио. Бензиновите коли могат да се карат с ракия”, коментира един от летовниците.
NOVA