Започна есенната сесия на парламента
Започна есенната сесия на парламента / снимкa: Sofia Photo Agency

По традиция десетата есенна сесия на парламента започна с изказвания на представители на отделните парламентарни групи, съдържащи заявки за новия политически сезон, който ще е последен за управлението на тройната коалиция. В залата са премиерът и министри от кабинета.

Това е сесия, през която ни предстои интензивна законодателна дейност, сериозен парламентарен контрол, отговорната задача да изработим новото изборно законодателство, каза в началото на заседанието председателят на Народното събрание Георги Пирински.

По думите му изпитание ще бъде и работата в пленарната зала, качеството на дебатите, сериозността на разискванията, отговорността на гласуванията. Той призова колегите си да работят на равнището на новата по-модерна система за гласуване, която ги посрещна тази сутрин, като не позволяват никой да не отстъпва картата си на друг или да гласува с чужда карта.

С минута мълчание в памет и почит на жертвите на тероризма започнаха работа депутатите, тъй като днес се отбелязва Международният ден за почитта им.

Първи в традиционните изказвания взе думата председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.