Заловената с подкуп служителка на ВСС не се явява на работа
Заловената с подкуп служителка на ВСС не се явява на работа / netinfo
Заловената с подкуп в края на август тази година служителка на администрацията на Висшия съдебен съвет Илияна Накова е удължила болничния си лист до 8 октомври, каза главният секретар на ВСС Славка Каменова. „Бях я поканила устно до 15 септември тази година да се яви на работа и да даде обяснения. Тя трябваше да се върне от отпуск на 8 септември, но не дойде, а изпрати болничен до 8 октомври“, каза главният секретар. ВСС очаква и становище от Инспекцията по труда за Илияна Накова.

Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство срещу Илияна Накова, след като тя бе задържана на 28 август тази година в Регионалното полицейско управление в ”Слънчев бряг”. Накова се опита да подкупи полицаи след предизвикано от нея пътнотранспортно произшествие. При инцидента пострада 66-годишна германска туристка.

32-годишната Накова навлязла с автомобила си срещу забранителен знак на улица с еднопосочно движение в курортния комплекс, минала с колата си през крака на туристката и напуснала местопроизшествието. Настигната била от съпруга на туристката, който уведомил полицията за инцидента. Накова отказала да бъде тествана за алкохол и хвърлила пари на полицаите. Тя бе задържана за 24 часа. Бургаската окръжна прокуратура я пусна под гаранция от 300 лева, след като й предяви обвинение за подкуп и предизвикване на пътнотранспортно произшествие.