/ Guliver/Getty Images
Служителка на чейнджбюро в Балчик е задържана по подозрение за инсцениран грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Около 8.55 ч. вчера бил получен сигнал за извършен грабеж в чейнджбюро в района на комплекс "Двореца" в Балчик.
 
По данни на служителката в обекта, докато влизала в сградата, неизвестен извършител я нападнал в гръб, повалил я на земята и я завързал с кабел. След като отнел наличните пари, избягал в неизвестна посока. По първоначални данни от обекта са били отнети 6408,20 лева и 70 евро.
 
Незабавно на място пристигнали полицейски екипи от Районно управление "Полиция"-Балчик и колегите им от Областната дирекция МВР-Добрич. След извършения оглед, под ръководството на ГД "Национална полиция", стартирало и разследването по случая.
 
В процеса на оперативно-издирвателните действия криминалистите изградили и версия за инсцениран грабеж, по която започнали работи. Версията била потвърдена, последвало и задържането на служителката - 49-годишна от Балчик, която признала за извършеното престъпление.
 
При следствените експерименти и огледи на местопроизшествието, в близост до обекта, са открити два найлонови плика с банкноти в различни купюри. Парите са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на прокуратурата.