Задържаха мъж, извършил убийство преди година
Задържаха мъж, извършил убийство преди година / cнимка: БГНЕС

30 годишен шофьор от Габрово е задържан за убийство, извършено преди една година заради 1300 лв., съобщи днес на пресконференция директорът на областна дирекция “Полиция” комисар Николай Митев.

Мъжът е направил късно снощи пред съдия пълни самопризнания. Той разказал как в началото на май миналата година убил своя връстник Иван Атанасов. Според представената версия убиецът качил сутринта на девети май в автомобила си Атанасов, за да отидат до близкото село Дебел дял. По пътя се скарали за 1300 лв., които извършителят дължал на убития. Длъжникът извадил щанга и с три удара в главата убил своя познат. По-късно вечерта заровил тялото в гориста местност на около 2 км от селото. Трупът е открит тази нощ, след като престъпникът завел сам оперативно-следствената група до мястото. Атанасов е бил обявен за общодържавно издирване няколко дни след изчезването му. Дори е имало съмнения, че е заминал на работа в чужбина.

По думите на комисар Митев убиецът е бил сред заподозрените още от самото начало. Преди няколко дни той е изчезнал от града и е заловен в Монтана. Убиецът и неговата жертва не са имали криминални прояви. В работата по изясняване на случая са участвали полицейски служители от различни дирекции и сектори на МВР, както и специалисти от Института по психология на МВР. Използван е и детектор на лъжата.

Убиецът е задържан за 72 часа като днес Габровският съд ще гледа искане за налагане на постоянна мярка за задържане.