Задържаха лекари и посредници, предлагали подкупи за ТЕЛК
Задържаха лекари и посредници, предлагали подкупи за ТЕЛК / снимка: DarikNews.bg, архив

Полицията в Пловдив прибра в ареста трима мъже и три жени за даване на подкупи на лекари от ТЕЛК. Част от задържаните са лекари, потвърди за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов. Те са на възраст от 37 до 63 години и са се занимавали с посредничество на лица, желаещи да придобият група инвалидност или по-висока степен на инвалидност.

Арестуваните лица са предлагали и са давали подкупи на лекари от ТЕЛК, за да бъдат изготвяни епикризи с невярно съдържание за здравословното състояние на освидетелстваните лица. Групата е била наблюдавана повече от половин година. До момента са извършени претърсвания на 11 адреса в Пловдив и Асеновград, откъдето са иззети множество документи. Работата по случая продължава.

Организирана престъпна група е неутрализирана при специализирана операция на служители от отдел БОП-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура. Работата по случая продължава и в момента. Предстоят разпити на над 80 свидетели, потвърдиха то полицията.

Все още не ясна каква е сумата от исканите подкупи. В сряда изтича мярката на шестимата, които са задържани за 24 часа. Наблюдаващият прокурор ще реши на колко от тях ще бъде удължена мярката за неотклонение на 72 часа и ще бъдат повдигнати обвинения, обясни Галин Гавраилов.

Новини от Пловдив