Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
17 души са задържани при специализирана полицейска операция в област Бургас. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

16 мъже и една 19-годишна жена са арестувани в резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения.

Образувани са 13 бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. 31-годишен криминално проявен от Бургас е задържан защото е държал заключена против волята ѝ 22-годишна жена, с която живеел на семейни начала в апартамент в ж.к. „Меден Рудник“.

При извършения оглед на апаратамента са намерени и иззети материали и прекурсори, служещи за производство на наркотични вещества – метамфетамин. Иззети са : пластмасови фунии, стъклени колби, бутилки с различен по вид и цвят консистенции и тава с бяло прахообразно вещество метамфетамин. Мъжът е задържан от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство. 37-годишен от Айтос е задържан за кражба на лек автомобил „Тойота Аурис“, собственост на 51-годишна жена.

Престъплението е осъществено на улица "Неофит Рилски" в Айтос, където автомобилът бил спрян за престой с работещ двигател. След проведените незабавни заградителни мероприятия "Тойота"-та е спряна на изхода на Айтос (на КПП – Орловец), като е установено, че извършителят на противозаконното отнемане е употребил амфетамин и метаамфетамин.

Водачът е задържан за срок до 24 часа, като за шофирането след употреба на наркотици е образувано бързо производство, а за противозаконното отнемане на МПС – досъдебно производство. 22-годишен мъж от Айтос е задържан за притежание на наркотици. В дома му на айтоската улица "Панайот Хитов" са намерени и иззети два стъклени буркана с вместимост от 500 мл. и литър, съдържащи суха зелена тревна маса (канабис).

19-годишна от Бургас е задържана за притежание на наркотици. В обитаваната от нея квартира в бл. 29 А в ж.к. "Изгрев" са намерени и иззети: свивка с бяло кристалообразно вещество (амфетамин), четири фаса и една цигара със зелена тревна маса (канабис), прозрачно контейнерче с бяло кристалообразно вещество (амфетамин) и електронна везна. Тя е задържана за срок от едно денонощие, а по случая е образувано бързо производство.