/ Георги Димитров
Те са планирани за вторник и сряда, когато ще се проведе и вотът на недоверие срещу кабинета
"Възраждане" организират протести във вторник и сряда. Така освен демонстранции в подкрепа на кабинета "Петков" - които ще се проведат днес, утре и в деня на вота на недоверие в сряда, ще има и антиправителствени демонстрации.

"Когато през 2013 г. започна Майданът в Украйна, огромното мнозинство от украинците подцениха случващото се и после платиха огромна цена. Държавата им беше вкарана в гражданска война и започна да се разпада, като всичко това донесе много мъки и страдания на целия украински народ. Днес американците, които продуцираха събитията в Киев, подготвят същия сценарий и за България. Миналата седмица те се опитаха да подпалят Майдан и в София, като смятат да продължат и тази седмица. Само че с нас, българите, ще ударят на камък", пише лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на планираните протести


"Призовавам всеки българин, който не иска страната ни да бъде хвърлена в гражданска война и да бъде доунищожена от организираната престъпна група, известна като правителство, да дойде заедно с нас, за да покажем всички заедно, че България е наша, българска, а не на мафиотите, еничарите и националните предатели", пише Костадинов в своя Facebook профил.