14 млн. лева няма да бъдат отпуснати за лечение на деца в чужбина, алармира депутатът Цончо Ганев
14 млн. лева няма да бъдат отпуснати за лечение на деца в чужбина, поради "технически проблем" от Министерството на финансите. За това алармира на брифинг в кулоарите на парламента Цончо Ганев, депутат от "Възраждане".

Депутатите в момента продължават дебатите и гласуването на актуализацията на държавния бюджет.

"Преди 2 дни беше приет бюджетът на НЗОК, в който по предложение на "Възраждане" бяха заложени 14 млн. лева за лечение на български деца в чужбина. Миналата година няма входиран отчет на Здравната каса какво и как се е случило и нямаме данни стигнали ли са парите или не. Но за тази година имаме 20 отказа за лечение на деца в чужбина. Има изтеглени молби за лечение, защото някои деца са починали", заяви той.

Депутатите решиха: Минималната пенсия става 467 лв.

"Ще има извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси, за да може да се вкара текст в заключителните разпоредби в актуализацията на Закона за държавния бюджет, за да може да се легализира това престъпление спрямо нашите деца. Кой в тази зала, който ще гласува "за" това нещо", попита народният представител.

Сербезова: От 1 август планираме да въведем и електронната хоспитализация

"Това лично решение ли е на Асен Василев да отрежи пари, които не са минали без негово одобрение", попита още депутатът. "Това е прецедент на това правителство с бюджета, който прокараха. Ние от "Възраждане" ще направим всичко възможно - ще пратим писмо до президента да върне тази част от бюджета, която се гласува в момента", заяви още Цончо Ганев.