/ iStock/Getty Images
Продължаваме да ви разказваме и за дарителите. eMAG дарява 30 000 защитни маски на БЧК, продължавайки кампанията си за директни дарения, която към момента е осигурила над 150 000 маски на стойност 174 800 лв. за болници и организации, ангажирани с предоставянето на помощ и овладяването на кризисната ситуация, предаде NOVA.

В навечерието на Великденските празници общинските съветници от ГЕРБ и СДС дариха 100 защитни облекла на Инфекциозното отделение в Добрич. Депутатът Иглика Събева пък дари на Държавната психиатрична болница в Севлиево костюми за многократна и еднократна употреба, бонета, хирургични ръкавици за борбата с COVID-19. А ден по-рано 200 предпазни шлема дари депутатът Стефан Апостолов на Спешен център Благоевград. 

Болница „Пирогов“ получи нови дарения

От БСП стартираха национална кампания "Солидарен Великден" по инициатива на своя лидер Корнелия Нинова. Тя дари 10 000 козунака за семейства в нужда и домове за възрастни хора от цялата страна. Партийни структури по места рададоха кашони с хранителни продукти от първа необходимост.

От Националната мрежа за децата помогнаха на над 6500 деца с хранителни пакети, лекарства и защитни предпазни средства. Раздадени са и над 400 електронни устройства на ученици от социално слаби семейства.
 
NOVA