Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече е галерист. Той и съдружникът му Светлин Гугов откриха галерия в центъра на София. "Стил" ще представя български художници. Заедно с откриването бе представена и дебютната изложба под надслов "Художници без граници".

Волен Сидеров
БГНЕС

През септември: Деница каза „Да“ на Сидеров (СНИМКИ)

Идеята на Сидеров е да се покажат пред обществото български художници класици от световна величина, които, според него, у нас никой не познава. Сред творците, които ще представя галерията, са Асен Пейков, Жорж Папазов, Сирак Скитник, Борис Георгиев, Христо Явашев и други.

Волен Сидеров
БГНЕС

ези имена са много известни на запад, но ако питаме някого тук в България кои са те, за жалост много хора ще се замислят", заяви Сидеров, като допълни, че изкуството е неговият начин за бягство от политиката и ежедневието.


Сидеров за сина си: Ще бъде по-добрият Волен (ВИДЕО)

Волен Сидеров
БГНЕС

"Мечтата ми да направя галерия не е от вчера. Аз самият съм пряко свързан с изкуството. В ранните си години рисувах в едно ателие на бул. „Толбухин“. За съжаление политиката понякога те вкарва в едно клиширано положение, в едни рамки, от които ти се иска да избягаш. Това тук е моето бягство", обясни Сидеров.