ВМРО: Ветото на президента застрашава сигурността на страната
ВМРО: Ветото на президента застрашава сигурността на страната / darikradio.bg, Людмил Кърджилов
ВМРО: Ветото на президента застрашава сигурността на страната
86648
ВМРО: Ветото на президента застрашава сигурността на страната
  • ВМРО: Ветото на президента застрашава сигурността на страната

Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.

Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната България, държава-член на Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти - ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.

Президентът наложи вето на Изборния кодекс заради българите в чужбина

Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган.

Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример - формирането на кабинета „Орешарски".

Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България.

ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.