"Чухме се вчера, Слави е по-добре. Той предупреди тези, които са поръчали този скандален побой, и тези,  които са го извършили, че продължава. Продължава да прави това, което вече 25 години прави като криминален репортер и сега като главен редактор на "168 часа", заяви издателят на вестниците "24 часа" и "168 часа" Венелина Гочева за побоя над Слави Ангелов, цитирана от NOVA. Тя е и първият човек, на когото журналистът се обажда по телефона след инцидента.

Поръчка заради работата му е версията за побоя на Слави Ангелов

"Гочева, пребиха ме", това ми каза Слави. Успя да каже това, което много ме впечатли, че един от нападателите го е снимал. Дали е правил снимки за спомен или видео, но е ужасно брутално подобно нещо. Слави е получавал много заплахи, но такъв брутален побой е за първи път. Той винаги е казвал, че тези, които го заплашват, няма да посегнат открито, а само начесват своето его", разказа Гочева.

Вежди Рашидов за побоя над Слави Ангелов: Дълбоко стряскащо и възмутително

Тя смята, че поръчителят е "точно толкова брутален, колкото извършителите на самото действие".

"Очаквал е може би, че ситуацията около заразата в България, ще остави подобно нещо на заден план", добави Гочева.

Пребиха журналиста Слави Ангелов в София

Тя разказа, че колегите на Слави Ангелов са започнали да вадят всички коментари и материали, разработени от него, за да открият кой от тях е причината.

Тя направи паралел с побоя над маркетинговия директор на "Левски" миналата година, който също бе пребит от трима души с метални тръби и пръти.
 
NOVA