Велчев: Прокурорите бяха неподготвени за Барона
Велчев: Прокурорите бяха неподготвени за Барона / netinfo

Прокуратурата не е била подготвена в нужната степен при вчерашното гледане на мярката за неотклонение на Боян Петракиев-Барона и още трима уличени за използването на фалшиви кредитни карти. Това призна главният прокурор Борис Велчев.

Заради липса на доказателства за връзка между четиримата и престъпната схема съдия Вера Чочкова пусна вчера Барона срещу 200 лв. гаранция, а останалите трима срещу подписка.

Според главния прокурор причината е в неубедителния начин, по който прокурорът от Софийската градска прокуратура е пледирал пред съда да има бъде наложена постоянна мярка задържане под стража. Смущаващо нарече случилото се Борис Велчев, защото “не издавало качество на работа в прокуратурата”. Според него мярката трябва да бъде протестирана, а протестът да е подкрепен със сериозни доказателства.

Градският прокурор Вичо Вичев ще проверява защо вчера се стига до неубедителното представяне на прокурора.

Борис Велчев съобщи, че в прокуратурата са постъпили няколко запитвания по Закона за достъп до обществената информация дали има висящи дела срещу вътрешния министър Румен Петков. Главният прокурор заяви, че не е информиран и че се проверява за такива дела.

Аз нямам какво да крия, предполагам, че и министър Петков няма какво да крие, коментира още той. По повод вчерашната информация на полицията от Велико Търново, че има задържани за обира на музея в града, главният прокурор уточни, че сред задържаните не е директорът на музея.