/ БГНЕС, архив
Изслушване на служебния министър на отбраната Стефан Янев и на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов за защита националната сигурност, осигуряване охраната на държавната граница, кадровата политика, както и ресурсното осигуряване на двете ведомства, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за седмицата. Искането е на Парламентарната група на ГЕРБ.

В нея е също създаване по предложение на левицата на временна комисия за установяване на пропуските и нарушенията в дейността на Агенция "Пътна инфраструктура" и бившата Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" при провеждането и изпълнението на процедури по изграждането на магистрали и пътища.
 
Точката е включена според правото на всяка група на първото заседание от месеца да постави в дневния ред без гласуване в пленарната зала свое предложение за законопроект. Тя е предложена и като редовна в програмата за четвъртък.

Депутатите да разгледат проект на решение за спиране преизчисляването на основното си месечно възнаграждение като точка втора за четвъртък, е записано още в проектопрограмата.

Народното събрание ще структурира и постоянните си комисии.