В НДСВ не обсъждали излизане от коалицията
В НДСВ не обсъждали излизане от коалицията / netinfo

Въпросът НДСВ да излезе от коалицията не е бил обсъждан на заседанието на политическия съвет на партията, обяви заместник-председателят на партията Милен Велчев. Жълтите са обсъдили стратегията си за следващите парламентарни избори и са избрали състав на предизборния си щаб.

Макар официално да не е оповестен доклада на Европейската комисия, според жълтите от това, което се афишира към момента, той е обективен и дава много поводи за анализ. Затова те ще настояват обсъждането му да е първа точка от заседанието на управляващата коалиция, което се планира за края на другата седмица. От партията ще разчитат и на контактите, които има лидера й Симеон Сакскобургготски с ключови фигури от Еврокомисията.

По думите на Станимир Илчев в партията не намират за особено ефективна препоръката ДАНС да проверява ОЛАФ. Жълтите бяха скептични за успеха на евентуално искане за импийчмънт на президента от страна на опозицията. От партията дадоха знак, че при гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета, няма да имат поведениекато при предишния, когато гласуваха "въздържал се".

Начело на предизборния щаб на НДСВ ще бъде Мария Дивизиева, заместник-министър на държавната администрация. В щаба ще членуват и всички досегашни министри от партията.