От РЗИ са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове
Със заповед на директора на ОД на МВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов бе разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването в местността Попина лъка, община Сандански.

При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение.

След проверката: Четирима полицаи са били на нелегалния купон в Сандански

Съобразно разпоредбите на Закона за МВР и подзаконовата нормативна база, със заповеди на ръководителя по чл.37, е разпоредено провеждането на дисциплинарни производства по чл.207 от ЗМВР срещу четиримата служители.

В хода на дисциплинарните производства, ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание - уволнение.

От РЗИ са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове по Закона за здравето във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки.