Учредителите на ГЕРБ Пазарджик напускат партията
Учредителите на ГЕРБ Пазарджик напускат партията / netinfo

35 учредители на ПП ГЕРБ в Пазарджик са написали протестно писмо до неформалния си лидер Бойко Борисов с остър сигнал за нарушение на Устава на партията и Закона за политическите партии. “Това е последен опит да предупредим, че ако не ни обърнат внимание след десет дни демонстративно ще напуснем ГЕРБ, каза за Дарик радио Йордан Ташев, член на Инициативния комитет на протестиращите.

Пренебрегването на Устава на партията се изразява в нелегитимния избор на областния лидер на ГЕРБ Иван Иванов, “натрапен”, по думите на протестиращите отгоре, от хората в обкръжението на Бойко Борисов. На общото събрание при избора, състояло се преди месец, поканената група от община Пазарджик се е състояла от 11 човека, вместо от всичките 130, както повелява Устава на партията. От другите общини са присъствали по 6 човека, вместо по трима, каза още Ташев. Така на практика другите общини са се оказали решаващи при избора на областен лидер, който е и лидер на общинско ниво.

Според учредителите на ГЕРБ в града Пазарджик е единствената община, в която въобще не е провеждано общинско събрание, а избраният областен председател на ГЕРБ Иван Иванов съвместява две длъжности - на областно и общинско ниво.

Общинската група иска достъп до документацията в централата на ГЕРБ и по точно до общинската членска маса, с цел да предупреди всички свои членове за нередностите и да предизвика общо събрание, с което да поправи допуснатите грешки. Но такъв достъп зесега им се отказва.

35-те учредители на ПП ГЕРБ в Пазарджик са се срещали и с лидера си Бойко Борисов, но досега няма решение на проблема.

Според тях проблемът идва от обкръжението на Бойко Борисов, които вместо да му помагат, му пречат и рушат авторитета му.

Други новини от Пловдив