Учител напусна пловдивска гимназия заради неприличен танц
Учител напусна пловдивска гимназия заради неприличен танц / screenshot/YouTube
Учител напусна пловдивска гимназия заради неприличен танц
62210
Учител напусна пловдивска гимназия заради неприличен танц
  • Учител напусна пловдивска гимназия заради неприличен танц

33-годишен учител от Пловдив подаде оставка заради изпълнение на нашумелия танц Харлем шейк заедно с ученици в двора на Хуманитарната гимназия „Кирил и Методий".

Христо Данев организирал и заснемане на изпълнението, в което участва и той, дегизиран в странни дрехи. Тийнейджърите са облечени като футболни фенове, лекари, полицаи, шейхове и танцуват в двора на училището. Част от тях пресъздават неприлични жестове и сексуални сцени, а други пушат демонстративно. Хитовият танц се изпълнил в неделя, 24 февруари, по идея на учителя.

На учителски съвет три дни по-късно случаят с танца бил обсъден, а Данев бил привикан на разговор с директора Соня Киркова. Родителите са възмутени и обмислят да подадат жалба срещу учителя, съобщи за Дарик директорката Соня Киркова. Тя обясни, че учителят не е уволнен, а сам е подал оставка след случилото се. После размисли и реши да я оттегли, но договорът му вече беше прекратен, каза още Киркова. Според нея случилото се е в разрез с традициите на училището.

Общо 600 деца и родители са входирали днес в училището подписка за връщането на Данев на работа.

Христо Данев е преподавател по английски език от 5 години в гимназията и бивш неин възпитаник. „Не съм искал да уроня престижа на училището, танцът е хитов и искахме да се забавляваме. Подчертавам, че изпълнението бе в неучебен ден и се нарича Харлем шейк - Пловдив, а не Харлем шейк - Хуманитарна гимназия", обясни за Дарик Данев. Той допълни, че не е видял ученика, който е запалил цигара. „Не одобрявам такива прояви и ги считам за пози", каза още учителят.

„Всички ученици подкрепяме Данев и не мислим, че е направил нещо нередно, заради което да си подава оставката". Това заяви деветокласник от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий", възпитаник на подалия оставка учител по английски. Когато се е налагало да сме сериозни - той е бил строг, дори най-строгият, но когато сме се забавлявали, сме го правили заедно, каза още момчето.

ВИЖТЕ скандалния клип: