Тръгна делото срещу младеж, убил студент при сбиване в София
Тръгна делото срещу младеж, убил студент при сбиване в София / www.sxc.hu

Софийският градски съд даде ход на делото срещу 25-годишния Божидар Диманов, обвинен в убийството на студента Найден Вучков. Престъплението е извършено на 27 януари 2009 година на ул. "Бузлуджа" в София.

Съдът конституира като граждански ищци родителите на загиналото момче и приятеля му Симеон Георгиев, който пострада при инцидента. Общата сума на иска е за 310 000 лева - по 150 000 за всеки от двамата родители и 10 000 за Георгиев.

Пред съда бяха представени няколко експертизи, от които стана ясно, че Вучков е употребил кокаин във фаталната нощ, а алкохолната проба е показала наличието на 1,8 промила. Диманов не е употребил алкохол, но е бил под въздействието на марихуана.

Компанията на Вучков влязла в конфликт с друга компания и се стигнало до масово сбиване. При мелето Диманов нанесъл на студента осем удара с нож, от които четири се оказали смъртоносни. Вучков починал от раните си на улицата. По-късно полицията задържала Диманов, който е от Враца и няма постоянен адрес в София. Първоначалната експертиза показала, че той е агресивен и често употребявал алкохол.