/ БГНЕС, архив
Заместник-кметът на София инж. Цветан Божинов е подал оставка, съобщи опозицията по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Представителите й поискаха кмета Йорданка Фандъкова да потвърди или отхвърли информацията дали заместника й, отговарящ за направление "Обществено строителство", е пожелал да напусне. Фандъкова не взе отношение, а от мнозинството заявиха, че на сесията се обсъждат други теми и че те няма да коментират слухове. От администрацията на Столична община съобщиха, че в рамките на днешния ден ще има официално съобщение по въпроса.

Инж. Бoжинoв оглави общестеното строителство в София в края на м.г. по лично настояване на Фандъкова. Той застана начело на напълно ново направление в общината, което бе открито заради проблемите с големи публични проекти като ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и други.

При представянето на Божинов Фандъкова заяви, че избира него, тъй като той имa 30-гoдишeн oпит в cфepaтa, като е работил по строителството на метрото и e pъĸoвoдил гoлeми инфpacтpyĸтypни и cтpoитeлни oбeĸти в Бългapия и чyжбинa.

Съобщението за неговото напускане идва, след като през последните дни стана ясно, че Столична община изостава с редица проекти в неговия ресор, сред които ремонта на ключовия булевард "Тодор Каблешков", а на други места отново ще бъде правен "ремонт на ремонта".
БГНЕС