Александър Русанов и Теодора Маджарова
Александър Русанов и Теодора Маджарова / netinfo
"Датата на полета е 8 май! Благодаря на министър Захариева, Галя, Милена, Теодор, Тихомир и всички, които насочиха положителна енергия!" Това написа във Facebook Александър, съпругът на болната от рак Теодора Маджарова, която замина за Бразилия в опит да намери алтернативно лечение за болестта си.
 
Теодора и мъжът й могат да се приберат в България

Две министерства - на здравеопазването и на външните работи, бяха ангажирани да създадат организация за прибирането на жената в София от Истанбул, обясни зам. здравният министър Бойко Пенков по bTV.
 
От Бразилия до там тя ще лети с турските авиолинии. Има готовност от България да се изпрати спешен медицински екип, който да пътува с Теодора до София. Военното министерство пък ще подготви "Спартан"-а.
 


Здравните власти проверяват дейността на медиума Кармен Лазарова

Първоначално е бил обмислян вариант българският военен самолет с медицинско оборудване да прибере младата жена директно от Бразилия, но голямото разстояние е причината да не се направи.
 
В поста си съпругът Александър дава и отчет на събраните средства - над 90 000 лева. "Сумата е актуална към 2 май 2018 г., след като беше заплатен транспортът", съобщава той.

Кармен Лазарова: Бях само водач на групата в Бразилия, не съм лечител

Днес здравните власти съобщиха, че започват проверка на дейността на медиума Кармен Лазарова. Теодора заминала за Бразилия в търсене на духовно и физическо лечение именно със съдействието на Лазарова, определяща себе си като водач и медиум.
 
В Бразилия обаче състоянието на Теодора силно се влошило и тя не няма как да пътува обратно към България. Съпругът й Александър потърси помощ чрез медиите. Днес той благодари и на институциите, които откликнали и помогнали по случая им с всичко възможно.
24 часа