Александър Русанов и Теодора Маджарова
Александър Русанов и Теодора Маджарова / netinfo
Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4 май
97161
Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4 май
  • Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4 май
Има надежда онкоболната българка Теодора Маджарова, която е в Бразилия, да се прибере в България. Семейството й е получило оферта за транспортиране със самолет и придружаващ медицински екип до Истанбул, а от там до София с линейка. Събрани са и необходимите средства за транспортирането й. Това стана чрез дарителската инициатива „Да помогнем на Теди” във Фейсбук, която след набирането на необходимата сума, бе прекратена. Очаква се Теодора Маджарова и съпругът й да пътуват за България на 4 май.

Болна българка бедства в Бразилия, не може да се върне в родината
 
Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца. Животът й се преобръща, след като е диагностицирана с рак на гърдата преди две години. Заминава в края на март за Бразилия, за да търси изцеление с алтернативни методи при лечителя Жоао де Деус. Състоянието й обаче рязко се влошава. Теди почти непрекъснато спи и няма сили. Към момента няма промяна в състоянието на Теди няма, каза за Дарик съпругът и Александър Русанов: "Състоянието й е същото - спи, диша спокойно, със стабилни жизнени показатели. Лекарите не са категорични каква е причината за това състояние. Според някои може и да няма някаква конкретна причина, извън заболяването, което тя има".
 
Александър иска да прибере със съпругата си в България. Тъй като авиокомпаниите  приемат Теодора за рисков пътник, възможностите пред семейството са две –  транспортиране със самолет на редовните авиолинии чрез осигуряване на отделно място с медицинска апаратура и придружаващ лекар, за което са необходими 56 хиляди евро или чрез специализиран медицински самолет, за което обаче сумата е непосилна – около 200 хиляди евро. 

Във Фейсбук започна кампания за набиране на 55 450 евро. Много хора се отзоваха веднага, а междувременно сумата, набрана по сметката, се оказва достатъчна за друга оферта, която семейството на Теодора получава от турска болница.

Българка е в безизходица в Бразилия в тежка битка с рака (ВИДЕО)
 
Инициаторът на дарителската кампания Тихомир Тодоров: "Получи се втора оферта за 30 000 евро, от турска болница. Става дума за трансфер от Сао Пауло до Истанбул със самолет и след това с линейка до София. Като предварителна дата на пътуването е 4 май, петък. Събраните средства по-рано днес бяха 80 и няколко хиляди лева".
 
Лекарите не дават гаранция, че Теодора ще издържи пътуването, но съпругът й е решен то да се състои: "Тя ако остане тук, така или иначе в един момент ще си отиде. Кой е този момент, никой не знае. Решени сме на това пътуване, защото искаме да сме по-близо до вкъщи". 
 
Александър благодари на всички, дарили средства за транспортирането на съпругата му. А това, че толкова хора откликнаха веднага, коментира с думите: "Всички хора, които някога са познавали Теодора, знаят какъв човек е тя и че винаги търсеше начин да помогне на другите. Когато толкова много хора се опитват да направят нещо, мисля, че то трябва да се случи. Имам надежда, че нещата ще се наредят".