„Аз съм само водач в Бразилия. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от девет човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най-вече отиват за духовно извисяване”. Това каза Кармен Лазарова пред NOVA по повод ситуацията с Теодора Маджарова.

Теодора е болна от рак и след като не намира надежда в България, търси алтернативно лечение при медиум в Бразилия. Състоянието й там се влошава и тя изпада в ситуация да не може да се върне в родината.

Здравните власти проверяват дейността на медиума Кармен Лазарова
 
Кармен е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус. "Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Според мен болестта идва от погрешни модели на поведение", обясни Лазарова.

Болна българка бедства в Бразилия, не може да се върне в родината
 
„Теодора ми беше писала за плащането, за самата програма. Не знам дали Кармен и Теодора са комуникирали преди пътуването. Моята работа бе да организирам логистичната част от пътуването, за да не се занимава Теодора с това. Аз през цялото време си мислих, че водачът на групата е запозната със състоянието й”, каза от своя страна съпругът на Теодора - Александър.
nova.bg