Здравните власти започват проверка на дейността на Кармен Лазарова. Тя се определя като водач и медиум. Името й нашумя през последните дни покрай случая на Теодора Маджарова - българка, болна от рак, която заминала за Бразилия, търсейки духовно и физическо лечение. Състоянието й обаче се влоши и това я възпрепятства да се прибере в България.

Болна българка бедства в Бразилия, не може да се върне в родината
 
След въпроси на NOVA към здравните власти, те започват проверка. Засега е ясно, че Кармен Лазарова не фигурира в официалните регистри на регионалната здравна инспекция.

За да може да се върне болната жена в България, бяха събрани около 130 000 лева от приятели и благодетели. Очаква се тя и съпругът й да кацнат в Истанбул на 4 май.

Теодора и мъжът й могат да се приберат в България
 
Армията има готовност да прибере тежкоболната Теодора със самолет „Спартан” от Истанбул, но за момента няма такова искане, заяви пред NOVA вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Той обясни, че първоначално е имало запитване дали може да бъде прибрана с военен самолет от Бразилия.
 
„Може да се осъществи, но нашите специалисти от ВМА изразиха становището, че този самолет трябва четири пъти да каца, да зарежда и да излита. Това може да влоши състоянието на пациента. Прецени се, че това не е разумния вариант”, заяви Каракачанов. Той обясни, че пациентката ще бъде транспортирана до Истанбул с частна медицинска фирма.
nova.bg