Танов: Общото между случаите Иванов и Куйович е корупцията
Танов: Общото между случаите Иванов и Куйович е корупцията / netinfo
Арестът на заместник-шефа на ГДБОП Иван Иванов и случаят „Куйович” са взаимно свързани и говорят за корупция по високите етажи на МВР. Това каза бившият шеф на службата Ваньо Танов преди началото на заседанието на опозиционната комисия „Куйович”.

Случаите са различни, а връзката е корупцията, уточни Ваньо Танов.

Иван Иванов е изпълнявал чужди поръчки на много по-големи началници, стигащи до най-високото ниво в МВР, отбеляза той. Иванов е бушон на гл. секретар на министерството Валентин Петров, категоричен е Танов. Той е готов да се отзове на поканата на главния прокурор Борис Велчев за среща, на която да сподели информацията, с която разполага по случая.

Ваньо Танов посочи, че всички тези твърдения може да подплати с доказателства и ще ги предостави и на опозиционната, и на официалната комисия „Куйович”. Той уточни, че когато е ръководил службата и е знаел за дейността на Иван Иванов, не е могъл да предаде тази информация на прокуратурата, тъй като не е разполагал с необходимите факти, които да послужат като доказателства. Ваньо Танов е поканен и на утрешното заседание на официалната комисия „Куйович”.