Свинаров: Сделката за самолетите „Пилатос” е перфектна
Свинаров: Сделката за самолетите „Пилатос” е перфектна / netinfo


Сделката за покупката на самолетите „Пилатос” е перфектна, България ги е платила на половин цена. Това каза бившият министър на отбраната Николай Свинаров, по повод образуваното предварително производство за сделката.

Сделката за покупката на седемте самолета „Пилатос” беше реализирана по-най добрия начин, заяви председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Свинаров. България е закупила самолетите за половината от цената, която е платила за тях Канада, обясни още Свинаров. Той подчерта още, че колкото по-голяма е една сделка, толкова по-голяма е вероятността в нея да открити нарушения.

Свинаров смята, че е нулева вероятността прокуратурата да открие нарушения в сделката. Проверката продължава вече три години и ако тя влезе в съда, навярно ще бъде прекратена.

Свинаров не съжалява, че са закупени самолетите „Пилатос”, тъй като според него това били най-добрите в класа военно учебни машини.

Председателят на вътрешната комисия в парламента Николай Свинаров ще внесе за гласуване кандидатурата на генерал Христо Марински за член на Комисията по досиетата.

Според него, за да се замени една кандидатура с друга, първо трябва да бъде отхвърлена от комисията. Ако до следващия вторник ОДС и БНС не предложат нови кандидати за Комисията по досиетата, Свинаров ще предложи още в сряда комисията да се гласува в пленарната зала