/ БГНЕС
Протест в Благоевград срещу скъпите горива
99545
Протест в Благоевград срещу скъпите горива
  • Протест в Благоевград срещу скъпите горива
Граждански протест срещу високите цени на горивата се състоя днес в Благоевград и други градове в страната.
 
Над 200 шофьори се включиха в автошествието в Благоевград, което тръгна от Югозападния университет "Неофит Рилски". Протестиращите преминаха по главен път Е-79 от Благоевград до село Железница, община Симитли. В района на тунела край Железница протестиращите блокираха за половин час движението по главен път Е-79, което доведе до образуването на километрични колони в двете посоки.
 
Километричната колона затрудни натоварения трафик по главния път в посока Гърция. Движението се регулира от служители на Пътна полиция. Призивите са пътуващите по това направление да проявят търпение и да изчакат протестът да приключи.

Днешният протест е подкрепен и от синдикалния съюз на транспортните работници. Председателят на сдружението Александър Стамболийски обяви, че протестът е не само среу скъпите горива, но и срещу социалното убийство на българския народ.

Полицията в Пазарджик е в готовност за новия протест срещу скъпите горива

Протести на шофьори се проведоха и в други градове в страната. С автошествие шофьори от Ямбол и Сливен също изразяват недоволството си срещу високите цени на горивата и застраховките. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони тръгнаха от изхода на Ямбол към Граничен пункт - Лесово, преминаха през целия град и завършиха протеста до изхода за магистрала "Тракия".