Столичният инспекторат отговаря на сигнал за непочистен сняг чак през лятото. Гражданин чака осем месеца, за да научи почистила ли е тротоарите общината, съобщава NOVA.

Месецът е декември миналата година. Мъж подава сигнал до Столичната община за непочистен тротоар от лед и сняг на улица "Златен рог" до бул. "Джеймс Баучер". Фрапантното е, че получава отговор 8 месеца по-късно.

„Институциите в България не смятат, че е необходимо да реагират адекватно и навреме! А просто си спазват свои процедури, разтеглени във времето с месеци и накрая получаваме комични и заслужаващи пълна подигравка отговори, че през Август нямало сняг в София! Каква изненада!”, коментира Борис Бонев от „Спаси София”.

Не бих казала, че е пълен абсурд! По-скоро административно недоглеждане! Администраторът го е забавил, за което той е уволнен! По-важно е да се знае, че отговорът може да е закъснял, но действията не са закъснели”, коментира Анета Савова от "Връзки с обществеността" в Столичния инспекторат.

А иначе би трябвало отговор на сигнал да получим до 30 календарни дни. За нередности можем да звъним на телефоните 0700 17 310 и 02 987 55 55 или да подадем сигнал на call.sofia.bg. Но пак гаранция ще има ли ефект нямаме.

Като гражданин репортерът на NOVA подал сигнал до Столичната община за мрака в парка "Гео Милев". Няколко седмици никакъв ефект. След като решил това да стигне до ушите на кмета Йорданка Фандъкова, изненадващо осветлението било подменено.
nova.bg