Столичната община ще прави регистър на концесиите
Столичната община ще прави регистър на концесиите / netinfo

В столична община предстои изготвяне на регистър на концесиите. До края на мандата всички столични райони ще бъдат включени в единна система, за да могат гражданите да получават услуга от един район, която да бъде осъществена от друг- това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на Кръгла маса” Да заменим бюрокрацията с прозрачност, отговорност и отвореност към гражданско управление”.

Необходима е прозрачност и отговорност, но и гражданското общество трябва да бъде активно в процеса на взимане на решения, касаещи интересите на самите хора и на страната, каза още Цветанов. Като пример за прозрачност той посочи регистъра на концесиите, в който всичко щяло да бъде на светло, в него ще бъдат описани процедурите за отдаване на концесиите, както и хората, които ще са отговорни за изпълнение на условията по дадената концесия.

Цветанов обясни, че в ГЕРБ са много загрижени за непрозрачността, която съществува в България. По тази причина освен днешната кръгла маса в София, в Бургас паралелно се провежда и друга дискусия във връзка със споразумението за изграждане на топлопровода “Бургас-Александруполис”.Според ГЕРБ подписването на това споразумение е станало “на тъмно” и то може да има последици за екологичната обстановка в Бургаски регион.