Ставийски: Дарените пари са мой морален ангажимент
Ставийски: Дарените пари са мой морален ангажимент / Sofia Photo Agency

20 000 лева допълнително е дарил Максим Ставийски за лечението на Мануела Горсова. Това съобщи фигуристът след заседанието на Апелативния съд в Бургас.

Парите са извън присъдените от магистратите общо около 300 000 лева, които Ставийски изплати като обезщетения на родителите на загиналия Петър Петров и на пострадалата Мануела Горсова.

“Преди три месеца започнахме да търсим варианти да преведем пари за Мануела, след като разбрахме, че средствата за лечението й свършват. Първо не можехме, защото сметките са били блокирани, знаете по каква причина. Свързахме се с израелската болница и чакахме доста Диана Горсова да подпише документите за съгласието си. Така и не сме дочакали, и преди седмица се свързахме с бизнесмена Петър Христов, който потвърди сметките и стана възможен преводът. Смятам, че това е моят морален ангажимент и не исках да го афишираме”, обясни световният ни шампион.

Двамата с Албена отрекоха информациите, че след края на процеса ще се установят за постоянно в Русия. “Не обмисляме сега изобщо такива варианти, чакаме да излезе решението”, коментираха фигуристите. Денкова сподели, че са благодарни за работата, която имат в Москва и възможността, която дава на Максим да изплаща обезщетенията по делото.