Станишев нямал нищо против огласяването на писмото на Емин
Станишев нямал нищо против огласяването на писмото на Емин / снимкa: Sofia Photo Agency

Аз нямам нищо против предсмъртното писмо на Ахмед Емин да бъде разсекретено, съобщи в Пловдив министър-председателят Сергей Станишев. Той допълни, че и лидерът на ДПС Ахмед Доган е изразил съгласието си за това. Според вътрешния министър Михаил Миков, обаче, с писмото трябва да се запознаят първо близките на Амин. Ето какво още каза Михаил Миков:

„То не е секретно, но в крайна сметка аз мисля, че първо трябва да уважаваме волята на роднините, предсмъртното писмо е до тях. Тогава, когато то престане да бъде следствена тайна то ще бъде в ръцете на роднините. Мисля си, че всякакъв интерес, включително и публичен, трябва да мине през мнението на тези хора, до които е писмото”, обясни вътрешният министър.

„Всъщност това се отнася до всяка една кореспонденция, която има и личен характер, колкото и голямо да е общественото любопитство”, отбеляза Михаил Миков.

Станишев и Миков откриха в Пловдив новоизграденото четириетажно крило на Трето РПУ, за което бяха изхарчени близо 2 млн. лв. В полицейското управление Михаил Миков обеща, че в цялата страна ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, като това ще става поетапно и деференцирано, като миналата седмица с 200 лв. е било увеличено възнаграждението на полицаите от разследващия сектор.

Вътрешният министър обеща още, че в полицейските служби в големите областни градове ще бъдат отпускани още щатни бройки, защото там напрежението на служителите е голямо и това води до текучество на кадри.