Станишев бяга от въпроса за „Топлофикация-София”, смята Борисов
Станишев бяга от въпроса за „Топлофикация-София”, смята Борисов / cнимкa: Sofia Photo Agency

Кметът на София Бойко Борисов коментира, че премиерът Сергей Станишев дезертира и бяга от срещи с него по въпроса за увеличаване на общинския капитал в „Топлофикация-София”. Столичният градоначалник обясни, че от четири седмици настоява за такава среща.

„Министърът продължава да шмекерува, да обяснява, че не сме му пратили писмо. Напомням ви, че август месец те ни изпратиха писмо, че започват да приватизират своя дял. На другия ден, за да ни извият ръцете, дойде писмото от „Булгаргаз”, че ни спират подаването на газа. И когато ние взехме решение на Общинския съвет, гласувахме заедно, дойде изненадващото гласуване на адвоката, изпратен да представлява министъра, че няма да участват и да не се вдига капитала”, каза Борисов. „Аз повече не мога да гадая каква шмекерия ще измислят тези хора, за да мога да коментирам. Те си играят с общината, за да могат да търсят някакви политически дивиденти, които не виждам откъде ще ги намерят”, допълни той.

Попитан как ще коментира изявлението на президента Георги Първанов, че ГЕРБ се е атакизирала, Борисов отговори, че „да се брани националното достойнство и сигурност е положително качество на всяка една партия, която го прави”. „Ако някой е искал да ме обиди с това – не ме е обидил”, беше категоричен Борисов. Той посъветва президента Първанов да си извади речите и да види това, което е говорил преди години. „Там много ясно е описал какво мисли за ДПС и то по никакъв начин не се различава от моето говорене сега”, каза столичният кмет.