/ БГНЕС
Лично за мен цел на БСП в национален мащаб е на местните избори да увеличим кметовете си със 100 процента. Конкретно по градове ще оставим на избирателите да решат, а ние само ще предлагаме. Това коментира в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова.

Рекордно скъпи местни избори

По думите й сега БСП има в страната 30 кметове, а 44 са от общи коалиции или са независими, подкрепени от партията.

Нинова коментира, че вероятно и тези избори няма да бъдат избори на състезание на аргументи, на програми и на идеи.

"Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали. Сега е времето за програми", каза Нинова.

Тя заяви, че БСП е единствената към момента, която има програма за местните избори. По думите й предизборната кампания на партията ще е позитивна, с много конкретни мерки за всяка община и със силни кандидатури, почтени хора, подкрепени от много по-широк кръг симпатизанти.

На 2 септември започва регистрацията на партиите за местните избори

Според Нинова опонентите на БСП започват с "агресия, с нападки, с квалификации, без изобщо да имат аргументи за това".

"Няма да останем безучастни, ако се нападат наши хора или нашата политика, ще отговорим достойно на това. Искам обаче да е хубава кампания, аргументирана", каза тя.

В крайдунавския град председателят на БСП участва в общинската конференция на партията, на която ще бъдат утвърдени кандидат-кметовете и листата с общински съветници.

Нинова заяви, че е в Русе да подкрепи кандидата за кмет на града Пенчо Милков, който е депутат от БСП и секретар на парламентарната група на партията.

"Радвам се, че русенци имат възможност да избират млад, енергичен, честен човек. Той има отношение към града, семейството му е тук", каза Корнелия Нинова.
БТА