Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов / БГНЕС
Според лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов скандалът с апартаментите намирисва на предизборна кампания. "Отношенията в коалицията не зависят от скандали", коментира той пред журналисти в парламента и увери, че няма драми в управляващата коалиция.
 
"Задавате ми въпроси за неща, за които трябва все пак да изчакаме някаква проверка, иначе ме карате да влизам в предизборна кампания, защото честно казано леко и на това ми намирисва", каза Каракачанов. Нека си дадат становища компетентните органи и тогава да коментираме, добави той.

Цветанов: Срещу мен се води компроматна война. Ще продължи през цялата кампания за евроизборите
 
Лидерът на ВМРО продължава да смята, че партиите от коалицията "Обединени патриоти" трябва да се явят заедно на евроизборите и е притеснен от разединението за вота. "До днес моята теза винаги е била, че "Обединени патриоти" трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати, това го показва социологията", посочи Каракачанов.
 
"Ако утре бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза, че ние трябва да се явяваме заедно", заяви той. Каракачанов припомни, че е предложил алтернативен вариант, след като има няколко издигнати кандидатури за водач на листа, да се направят вътрешнопартийни избори. По думите му спокойно могат да се организират такива в рамките на седмица.

Цачева поиска Цацаров и КПКОНПИ да проверят закупен от нея имот
 
"Ако се явим ВМРО плюс една от другите партии, това означава, че сме разбили коалицията", коментира Каракачанов в отговор на въпрос. "При този вариант е по-добре всяка партия да се яви отделно, за да няма утре съмнения кой колко тежи", смята той. От наша страна мога да гарантирам, че ще има добър тон и честна игра по отношение на нашите колеги, каза лидерът на ВМРО. Продължавам да смятам, че не виждам къде е проблемът да се намери необходимото желание за общо явяване, каза той.
БТА