/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето на 31 март, неделя
Над Западна България през нощта ще е ясно, в неделя - предимно слънчево. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща в следобедните часове. Ще духа слаб североизточен вятър.
 
Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните между 15 и 20 градуса, по Черноморието 11-13 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, ще се приближи до средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива, над западните райони - незначителна. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м около 1 градуса.

От минус 3 до 29 градуса ни чакат през април

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 градуса и 13. Температурата на морската вода е 11 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна ще има повече облачност, без валежи. Вятърът ще остане североизточен, в източните райони умерен. Температурите ще се повишат още и преобладаващите минимални ще са между 0 и 5, максималните - между 18 и 23 градуса.

времето жена цветя
iStock/Getty Images

Във вторник ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще превали слаб краткотраен дъжд. От североизток ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури ще се понижат - максималните в повечето райони ще са между 15 и 20 градуса, в Североизточна България - около 10, а минималните стойности ще са между 2 и 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg