Следователят Иван Христов: Живея скромно, почти в казармени условия
Следователят Иван Христов: Живея скромно, почти в казармени условия / netinfo

Следователят Иван Христов, който бе отстранен от полицейското управление в Слънчев бряг след стрелбата в курорта, при която бе ранен Митьо Очите, даде интервю за Дарик. Той заяви, че е "удобна жертва за тези, които не искат да има следствена служба в Несебър".

Девет дни след стрелбата, на 17 юни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Христов се разследва за връзки с криминалния контингент. Тогава обвинител номер едно обясни, че се проверява начинът, по който  Христов е работил в "Слънчев бряг", начинът, по който упражнява фактическа търговска дейност и начинът, по който рефлектира неговото пребиваване на територия на комплекса върху цялостната работа.

Разследват следовател от Слънчев бряг за контакти с криминалния контингент

Заедно с това разследване, обект на проверка са били хотел и заведение в "Слънчев бряг", като Цацаров отказа да уточни чия собственост са. Подобен начин на работа на служител от съдебната власт е недопустим. След като е бил толериран толкова време на местно ниво, ясно сега показваме, че няма да го толерираме, каза Цацаров.

Следователят Иван Христов категорично отхвърли твърденията за чадър над Димитър Желязков - Очите и подчерта, че от създалата се ситуация в момента печели някой, който не иска следствието да наблюдава действията му и си има взаимоотношения с хора като Очите.

"Категорично не съм богат човек - карам "Опел" на 11 години, съпругата ми кара "Шевролет" на лизинг. Когато пристигнаха в дома ми следователи от Софийска градска прокуратура, видяха, че живея скромно, почти в казармени условия".

Бъчварова: Ще проверим за пропуски на полицията

Христов твърди, че е "богат на деца " - има три, "богат на жени", "богат на кучета"- гледа три. "Богат съм на уважение от страна на обикновените хора за това, че съм помогнал да бъде разкрита истина, която ги касае. Над 1000 човека до момента са ми се обадили с подкрепа във връзка със случаи на хора, на които съм помогнал", каза Христов.