Бузлуджа
Бузлуджа / БГНЕС, архив
Искането за връщане на собствеността на БСП върху паметника на Бузлуджа предизвика сутрешен скандал в парламента. От Обединени патриоти излязоха с декларация срещу връщането на монумента на социалистите. "Не може паметникът да принадлежи на една партия", коментира в кулоарите на парламента народният представител от Обединени патриоти Милен Михов.
 
"Декларацията на парламентарната група на Обединените патриоти казва просто, че не може да се предостави тази частна държавна собственост на една партия за партиен музей. И за място на партийно поклонение. Този връх е символ на много исторически събития.", обясни Михов.

Корнелия Нинова: Бихме искали Бузлуджа да е място на България, не само на БСП
 
БСП няма нищо против паметникът на Бузлуджа да остане в ръцете на държавата, стига обаче да се реставрира. Това коментира е кулоарите на парламента народният представител от левицата Антон Кутев. Той отговори на колегите си от Обединени патриоти, които поискаха монумента да не се дава на социалистите.
 
"Ако те се грижат за него, защо не? Никой няма да тръгне да го прави, ако държавата се грижи за него. Нека държавата вложи пари. В момента патриоти са в управлението. Половин година са в управлението, той става все по-опасен. Да се хващат и да вършат работа. Ние, ако искат, даже ще им помогнем.", допълни Кутев.