Разговор за алтернативна президентска двойка не е воден на нито един етап в БСП. Беше важно да се каже, че Корнелия Нинова е знаела за решението на Румен Радев, за да се прекратят спекулациите, че той е извил ръцете на партията. Това заяви в студиото на „Здравей, България” секретарят на ПГ на „БСП за България” Александър Симов.

„Партията си има процедури, по които взима решения. Те са бавни и тромави, каквато е демокрацията в такива ситуации. Опция за друг състезател на БСП не е била обсъждана. Според мен, в повечето случаи, тя беше пускана като медийна пиратка, за да се създава усещането за драматично противопоставяне между президента и БСП”, каза той пред NOVA.

Според Симов ще бъде политическа грешка обявяването на алтернативна двойка, защото така ще се разделят хората, които искат промяна.

„Най-важното е, че между анализа на президента за политическата ситуация и анализа на БСП - разлики няма”, допълни представителят на левицата.  

Той коментира и удовлетворението на Корнелия Нинова, че са пресечени спекулациите, според които президентът Радев ще прави своя партия.

„Има политически момент. Само в България логиката е сбъркана. По света партийните лидери се борят да стават президенти и само ние тук постоянно се занимаваме с това, че президентът иска да става партиен лидер. Това беше прекратено”, категорично заяви Симов.

Относно коментара на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че БСП е имала намерение да издигне Илияна Йотова за кандидат за президент той заяви: „Г-жа Караянчева е наясно с всички драматургии в БСП. Мога да кажа и аз, че съм чул, че тя е имала намерение да става космонавт, но за съжаление, степента на достоверност ще бъде същата, както когато Караянчева коментира столетницата”. 

За скандала около разследването на OLAF Симов каза, че от БСП не вдигат чадър над никого, а призовават всички да си свършат работата.

„Лично аз не мога да разбера тази пяна, която се вдига по този случай. Да, необходимо е, нека се стигне до истината, но въпросът е, че виждам как ГЕРБ се опитват да заемат позата на абсолютна невинност”, заключи представителят на БСП.
NOVA