„Вчерашният протест беше фиаското на амбициите на президента да овладее изпълнителната власт и да спечели следващите избори”,  заяви в ефира на NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Вчерашният протест беше знак за провала на президента. Той се показа като човек с много тесногръдо мислене, който живее в негов свят“, заяви Симеонов.
 
„След снощните сблъсъци изпъкват два проблема. Първият е неовладяното футболно хулиганство в България, а вторият – неконтролираното разпространение на дрога на футболни мачове”, коментира още Симеонов.

По думите му зад футболните агитки стоят "хора с пари".

„Агитките не идват от чужбина, те са в България и са известни на хората, които се занимават с футболното хулиганство. Хората с пари плащат за всички тези ултраси. Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков, крими контингента, който е заинтересован в България да не цари ред“, заяви Симеонов.

„Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков. Има достатъчно много кримиконтингент, който е на свобода и който е заинтересован в България да цари хаос, а не ред”, коментира още той.

Валери Симеонов призова организаторите на протеста на диалог.

На въпрос може ли кабинетът да продължи мандата си, Симеонов отговори категорично с думите: „Не се съмнявайте“. Относно това дали очаква някакви промени след снощи, той заяви, че за София предстоят само хубави новини. „Ще ги видите. Ето днес е тази за кръстовищата“, заяви Валери Симеонов. Той отрече категорично, да са се променили позициите на премиера Бойко Борисов за оставка.   

По думите му няма логика в искането на ДПС за оставка на премиера и президента, тъй като, ако това стане, целият парламент трябва да се смени.