Шофьори на товарни автомобили недоволстват срещу високия акциз на горивата
Шофьори на товарни автомобили недоволстват срещу високия акциз на горивата / netinfo

Започна протест на товарните автомобилни превозвачи. Според първоначални очаквания той ще продължи до 10:30 часа в района на Околовръстен път край село Казичене, съобщи за Дарик заместник-председателят на Конфедерацията на съюзите в автомобилния транспорт Димитър Николов.

Шофьорите отново ще изложат исканията си за намаляване на акциза върху горивата и обявяване криза на пазара. Организаторите на акцията няма да позволят нарушаване на реда в столицата, увери Николов.

Организаторите на протеста са поискали разрешение от Столична Община от името на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт и Инициативен комитет. Въпреки това Димитър Николов бе категоричен пред Дарик, че в акцията ще се включат всички браншови организации. Очакват се повече от 200 камиона да се включат в протеста.

Предвидено е протестиращите да преминат по маршрут от село Казичане по северната дъга на Околовръстното шосе и от южната дъга на Околовръстен път до Бояна. Общината е разрешила акцията да се проведе от 8 до 12 часа, като е наредено в шествието да не участват повече от 500 камиона.

Димитър Николов подчерта, че няма да има прояви на гражданско неподчинение, защото може да им бъдат отнети лицензите за фирми.