Шефът на „Трансинс” остава в ареста
Шефът на „Трансинс” остава в ареста / netinfo

Управителят на варненската фирма "Трансинс" Николай Николов, срещу когото са повдигнати обвинения за отвличане и подбудителство към убийство, остава за постоянно в ареста, реши състав на Варненския окръжен съд. Николов е второто лице, задържано във връзка с разкриването на жестокото убийство на Венцислав Евтимов и на Добринка Пекова, чиито трупове бяха открити в средата на миналия месец в коритото на река Камчия.

По-рано след заключителната сесия на регионалната конференция на Интерпол в „Златни пясъци”, вътрешният министър Румен Петков заяви, че извършител на садистичните убийства е Николай Николов, а преди това двете жертви са били отвлечени от бизнесмена Ганислав Начев, който е член на Управителния съвет на рециклиращата фирма и от 18 май е в ареста с постоянна мярка за неотклонение.

В момента полицията издирва още двама мъже от „Трансинс”, заподозрени като преки участници в престъплението. Това са 26-годишният Мартин Величков Стоименов и 25-годишният Илчо Тодоров Адамов, и двамата от Варна. Вероятно те се придвижват с лек автомобил “Мерцедес”, зелен металик, с варненска регистрация. От полицията предупреждават, че издирваните са въоръжени и могат да окажат съпротива при задържането.

Други новини от Варна