Сезираха Цачева за „непристойно поведение на депутат от ДПС
Сезираха Цачева за „непристойно поведение на депутат от ДПС / снимка: БГНЕС, архив

Депутати от комисията за борба с корупцията и парламентарна етика са сезирали с писмо председателя на парламента Цецка Цачева за "непристойно поведение" на техния колега от ДПС Мустафа Карадайъ по време на заседание от 12 ноември т.г.

Тогава той е нанесъл, според авторите на текста, раздаден на медиите, на председателя на комисията, респективно на присъстващите членове, обиди.

"Мустафа Карадайъ не за пръв път отправя неоснователни лични нападки и нарушава нормалното протичане на работата на комисията", се казва в писмото до Цачева. Подписаните, сред които е и председателят Валентин Николов, определят поведението му като неуважение и недопустимо за народен представител.

Затова от комисията настояват председателят на НС да разпредели за разглеждане предложения от нейни членове проект за промени в правилника за работа на парламента. С тях се уреждат основанията за търсене на отговорност и налагане на санкции от комисията за борба с корупцията и парламентарна етика за нарушаване на етичните норми на поведение от депутатите в сградата на НС и извън нея.

Източник: БТА